Logo 550 se

Naše projekty
prtka

Re: Logo 550 se

Post by prtka »

Právě jsem prodělal mrtvici. :? Zapojení bluetooth na Spiritovi. Zapojení od Errora, vymazlený konektory vše v bužírkách ... nádhera. Při zapojení napájení se z heli asi ze všech míst vyvalil dým jak z dýmovnice a bleskem se po celém pokoji rozběhl zápach spálené bužírky. V tu chvíli mě polil smrtelný pot a ve vteřině mi hlavou proběhl celý život včetně odpáleného Spirita, reglu serv a kdo ví čeho ještě. Já jsem taková pí.. :zoufaly: .
Po rozplynutí kouře a vytrhání onoho propojení jsem šel roztočit heli do obýváku. Jaká úleva ! Vše funguje jak má. Vypadá to jen na odpálený bluetooth a izolaci vodičů k němu. Dnes mám prostě svůj super den :roll:

BoŠ

Post by BoŠ »

No teda, Petře, to věřím!! Ještě že se nestalo nic horšího!

Teď jsem právě u závory, dva lety s Rexem aaaaaaaa čtyři lety s Logem!!! :grin::grin:

Celkem foukalo a fouká, a právě tady se projevil vliv velikosti. Začal jsem létat s Logem - to se mi ani nezdálo, že fučí - a potom s Rexem - to byl panečku rozdíl, nejen v letu, ale hlavně při přistání.

Pavel

Post by Pavel »

Pfuj, eště že to dopadlo takhle...
Elektřika je mrcha :evil:

prokyno

Post by prokyno »

A proč do toho serete nějaký Blů a Tůt????
To Vám nestačí v telefonu??
Já měl za to že to má lítat a ne volat :mrgreen:

BoŠ

Post by BoŠ »

prokyno wrote:A proč do toho serete nějaký Blů a Tůt????
To Vám nestačí v telefonu??
Já měl za to že to má lítat a ne volat :mrgreen:
No ten tydlifón je k tomu taky potřeba.

Pavel

Post by Pavel »

Až to bude padat, bude čím volat o pomoc :mrgreen:

BoŠ

Post by BoŠ »

Pavle, na jakou vzdálenost ti funguje otáčkoměr? A jakého máš typa?

BoŠ

Post by BoŠ »

Mám ještě prosbičku pro Jiveaře - máte někdo Jlog? (Martine?), poraďte, kde ho koupit. Zatím jsem našel za 126 éček u Graupnerů, potom nějaký za 70 éček. Mám ale dojem, že jsou v prodeji minimálně dva typy - jeden je full - telemetrie + logování na SD kartu, druhý je jako logger. Je to tak? Ten u Graupů je s telemetríí, umí Hott v4, takže ok alespoň pro mě.

BoŠ

Post by BoŠ »

A ještě jeden dotaz - jak startujete Jive?
Pro start musím do ESC poslat signál 100%, aby se odarmoval, jak to řešíte? Do včíl jsem obětoval jeden režim, kde jsem měl trotl křivku -100 až 100, takže jsem nastartoval, a poté přepnull na idle 2. Toto se mi ale nezdálo bezpečné, protože jsem si mohl omylem přepnout nesprávně režim, a případně tím i vypnout motor. Teď jsem to přenastavil tak, že jeden nearetovaný spínač používám jako startér - po dobu přepnutí dává na ESC 100%. Je samozřejmě blokován jednak přepínačem autorotace, jednak throttle holdem.

jemo

Post by jemo »

Odarmoval ? Nerozumím.
Co máš naprogramované za mode ?

Já mám JIVE 80HV mode 11 + mode 10, motor zapínám přepínačem autorotace tj autorotace ON = křivka plynu 0%, autorotace OFF = krivka plynu nekde okolo 65 % (ted z hlavy presne nevim), krivka plocha (governor). Zádné posílání 100% (asi kalibrace rozsahu) není potřeba.
Vypnu autorotaci, motor se roztočí na požadované otáčky. po přistání zapnu autorotaci - motor se vypne. Idle nepoužívám, na moje létání stačí jedny točky, nicméně i kdyby, tak stačí pro IDLE UP zvednout plochou křivku na víc procent a mám vyšší otáčky.

To co píšeš mi připadá, že máš mode 1 a pokud je to skutečně tak (když tak upřesni) tak se ptám proč toto u vrtulníku ?

Post Reply