Protoze dnes dorazil zakladam si vlakno, prvni seznameni dopadlo pozitivne, vypada to na pomerne slusne provedeni za cenu 66USD, cekal jsem to horsi.
Nazev : Phoenix 2000
Vyrobce : Lanyu Hobby
Prodejce : HobbyKing
Typ : Vetron s elektopohonem
Rozpeti 2000mm
Delka 1160mm
Phoenix 2000 z HK
Phoenix 2000 z HK
RCStudio - autorizovaný prodejce FrSky
- standapass
Re: Phoenix 2000 z HK
Dobrýýý. Tak to já musím máknout. Snad to nezalítneš dřív než já. S 
No tak to bys mel pohnout protoze tady uz Phoenix vrti ocaskem 
Vcera jsme s Tomem resili trtulky a doporucil me Aeronaut cehos bych se drzel nicmene je otazkou jestli dodrzet 10x6 nebo si diky lepsimu motoru (nez se bezne pouziva v setu s timto modelem) muj vyber je Turnigy D2836/8 1100KV 336W muzu dovolit treba 10x7 nebo 11x 4 ci 6 
Když vyjdeme z nezměnitelných předpokladů:
- je to houbolet
- konstrukčně to není a nemůže být warm/hotliner, takže lítání v poměru motor:kluz - 1:20 nepřipadá v úvahu, kolmé stoupání taky ne
- je to větroň - motor bude uboze chlazený
- je to větroň a houbolet - není potřeba vysoký výkon na vrtuli
Dále technická data motoru:
Battery: 2~4 Cell /7.4~14.8V
Max current: 18A
Max power: 336W
Ať se snažím jak chci, maximum příkonu (ne výkonu) mi při maximu proudu 18A na ideální plně nabitou 4S (16,8V) vychází 16,8 x 18 = 302,4W. Takže bez jakýchkoli ztrát chybí 2A do splnění udávaných čísel. Při slabém chlazení, kvalitě Turnigy motorů atd. počítej s 280W při chladných dnech, možná.
Na tříčlánek asi takhle:
10x7 letadlo nijak znatelně neurychlí - velké rozpětí a vysoký odpor materiálu. Naopak sníží účinnost a budeš topit do vzduchu.
11x4 bude zatěžovat pohon plus mínus shodně jako 10x6. Zvýší statický tah, ale zpomalí letadlo. Vzhledem k tomu, že s Phoenixem stejně nemáš šanci stoupat kolmo, statický tah není k ničemu a pomalejší stoupání ti radost neudělá.
11x6 spadne účinnost motoru hlukobo pod 60%.
Mimo elektrické vlastnosti Turnigy je celkem reálná šance, že vysokými teplotami odlepíš magnety nebo dojde k něčemu podobnému. Těh 10x6 při šířce listu aeronautky bude zhruba ideál. Kdybys chtěl kupovat úzkoprofilovou RFM, šlo by i 12x6...ale uhlí za tisícovku a EPP větroň mi moc dohromady nejde
P.S.: To je jen můj myšlenkový pochod, jak bych vybíral vrtuli sám
- je to houbolet
- konstrukčně to není a nemůže být warm/hotliner, takže lítání v poměru motor:kluz - 1:20 nepřipadá v úvahu, kolmé stoupání taky ne
- je to větroň - motor bude uboze chlazený
- je to větroň a houbolet - není potřeba vysoký výkon na vrtuli
Dále technická data motoru:
Battery: 2~4 Cell /7.4~14.8V
Max current: 18A
Max power: 336W
Ať se snažím jak chci, maximum příkonu (ne výkonu) mi při maximu proudu 18A na ideální plně nabitou 4S (16,8V) vychází 16,8 x 18 = 302,4W. Takže bez jakýchkoli ztrát chybí 2A do splnění udávaných čísel. Při slabém chlazení, kvalitě Turnigy motorů atd. počítej s 280W při chladných dnech, možná.
Na tříčlánek asi takhle:
10x7 letadlo nijak znatelně neurychlí - velké rozpětí a vysoký odpor materiálu. Naopak sníží účinnost a budeš topit do vzduchu.
11x4 bude zatěžovat pohon plus mínus shodně jako 10x6. Zvýší statický tah, ale zpomalí letadlo. Vzhledem k tomu, že s Phoenixem stejně nemáš šanci stoupat kolmo, statický tah není k ničemu a pomalejší stoupání ti radost neudělá.
11x6 spadne účinnost motoru hlukobo pod 60%.
Mimo elektrické vlastnosti Turnigy je celkem reálná šance, že vysokými teplotami odlepíš magnety nebo dojde k něčemu podobnému. Těh 10x6 při šířce listu aeronautky bude zhruba ideál. Kdybys chtěl kupovat úzkoprofilovou RFM, šlo by i 12x6...ale uhlí za tisícovku a EPP větroň mi moc dohromady nejde
P.S.: To je jen můj myšlenkový pochod, jak bych vybíral vrtuli sám
Tom
Diky, jen podotykam ze udaj 18A je zrejme spatny, klidne sezere i 24A pri 10x4,5
Staticky pochopitelně ano
Na standu dostanu z malého Hyperionu GS se 4S v klidu 650W taky, ale to skoro nic neříká o skutečném chování v provozu.
Sent from my Xperia Z using Tapatalk
Sent from my Xperia Z using Tapatalk
Tom
já si dokonce neskromně troufám tvrdit, že bych ten motor donutil sežrat i 300A 
Jiste s doprovodnymi pyrotechnickymi efekty