Logo 550 se

Naše projekty
baui

Re: Logo 550 se

Post by baui »

Já a trápit skřety? Nevím, o čem mluvíš :evil:

Jinak k Talonu... Vím o dvou případech, kdy problém byl a ani jeden z pilotů není žádný agresivní letec. Walery (Tsisters) - Agile 5.5 - omezení, Martin (Kolaczek) - Goblin 500 - kompletní vypnutí. Přesné okolnosti těžko soudit, na druhou stranu oba dva začínají s jakousi akrobacií a nijak to nedusí.
Filip v Agile 5.5 vozí Kontronika 80HV s obludným chladičem a Seltino tam měl HiModel 120.
Tom

Pavel

Post by Pavel »

Ne skřety, ale enem ednoho - zato pořádně :lol:

A pravda je, že Kontroňik je Kontroňik. :P

baui

Post by baui »

Ať si kdo chce co chce říká, mě Kontorník neoslovil. Sice nekecají - governor drží jak muchy na skřetovi - ale drží to až moc dižitálně :P
Tom

prtka

Post by prtka »

BoŠ wrote:Díky moc za rady, Tome, máš u mě pivo nebo frťana.:cheers:
Pokud nám Tom neodsouhlasí ty Kontroníky tak ho na pivo nepozvem :lol: . Moc nám to neulehčil co ? Ani tu malou naději že to bude lítat. Jak říká Pavlík: Je to rebel !!!! :lol:
A nebo půjdeme do kompromisu. 570mm .

Pavel

Post by Pavel »

Udělejte to jako ten chroust - neřešte to a létejte :twisted:

prtka

Post by prtka »

Hmmm,asi jo . Na Youtoub to lítá všem ze škatule . Styl mají o něco horší jako já , tak si říkám že to nejspíš poletí :roll:

baui

Post by baui »

Pavel wrote:Udělejte to jako ten chroust - neřešte to a létejte :twisted:
Bzz bzz bzzz :mrgreen:

S tím Toníkem Kontorníkem je to asi jak se splachovacím záchodem. Taky musel Evropu párkrát převálcovat mor, než zjistili, že latrína není tak úplně cesta vpřed :nevim:
Tom

BoŠ

Post by BoŠ »

Prťka> Petře, včera jsem dal dohromady převody, mám tam převod 153/13, takže první vzlety budou se setovými listy, akorát Talona nahradí KoňTroník(bo mě Baui varoval předmožným čínským lampionkem).

Helijive je s chladičem, takže by mělo platit ono 120A +. Vzhledem k tomu, jak to tůruju, tak si myslím, že to nějakou dobu bude stačit. Až nebude nebo zničím lupení, tak bude následovat převod 153/16 a Edge 553, které mě přijdou v balíčku s Koňtroníkem, pastorky.

BoŠ

Post by BoŠ »

Prťka>

Petře, mám jeden dotaz - v návodu je : narvi vocasní trubku do díry v trupu až na doraz, na konci je vocas osazen s cca 2cm přesahem. Pak nasaď kolo pohonu vyrovnávacího rotoru a posunem ocasu ho napni. Já teď má ocasní trubku v ocasu zároveň s objímkou, ale ještě to chce napínat dál, takže klasicky vytažením trubky z trupu.

Dotaz tedy zní - mám být trubka v ocasu zarovnána s objímkou, nebo raději trochu přesazena?

prtka

Post by prtka »

Nad tím jsem tedy opravdu nepřemýšlel. Až si mě tím zaskočil. u mě to bylo tak že trubka v rámu nadoraz a napnutí řemenu pouze celým vrtulkovým bazmekem (Tail rotor). Rezerva ještě velká a vše bez problému.

Post Reply