Díky, jsem podobného názoru, raději trochu robustnosti do té různé trávy.MiraH wrote:To nevím jaký křídlo mám,ale šel bych do toho Double carbonu,těch 60g to je nic to se tam ztratí, já po těch opravách to křídlo mám minimálně těžší o 100 až 120g možná i víc to ,ale jsem to křídlo taky víc zpevnil v tuhosti .Double carbon nemám podle toho jak sem to kuchal.Pan Janků má to mí Speedfire v galerii poznáš to podle těch mích fotek.Pošli mu tu fotku a klidně se ho zeptej třeba si vzpomene .Já se sním znám tak mu klidně řekni, že sem to já kdo ho vlastní.Na závodech oni akorát vylítnou na horu a pak jdou bez motoru dolů a pak letají na konec termiku, takže potřebují lehčí modely na takový naše kravení a show je potřeba, aby to bylo pevnější ,nehledě na to že přistávají většinou na upravené plochy a my potřebujem ,aby to éro přistálo všude.BoŠ wrote:Míro, jaký máš křídla? Standart, double carbon, double carbon light, triple carbon extralight, máš carbon D-box? Double carbon je prý odolnější , hlavně při manipulaci a "horším zacházení", ale křídlo je o 60g těžší - 470g oproti 410g. Co je vhodnější na případně ne zcela perfektní trávu? Závodit nechci, na závodech letájí light nebo ultralight.
Hotliner Speedfire 2 a podobné rychle létající potvůrky
Re: Hotliner Speedfire 2 a podobné rychle létající potvůrky
BoŠ wrote:Díky, jsem podobného názoru, raději trochu robustnosti do té různé trávy.MiraH wrote:To nevím jaký křídlo mám,ale šel bych do toho Double carbonu,těch 60g to je nic to se tam ztratí, já po těch opravách to křídlo mám minimálně těžší o 100 až 120g možná i víc to ,ale jsem to křídlo taky víc zpevnil v tuhosti .Double carbon nemám podle toho jak sem to kuchal.Pan Janků má to mí Speedfire v galerii poznáš to podle těch mích fotek.Pošli mu tu fotku a klidně se ho zeptej třeba si vzpomene .Já se sním znám tak mu klidně řekni, že sem to já kdo ho vlastní.Na závodech oni akorát vylítnou na horu a pak jdou bez motoru dolů a pak letají na konec termiku, takže potřebují lehčí modely na takový naše kravení a show je potřeba, aby to bylo pevnější ,nehledě na to že přistávají většinou na upravené plochy a my potřebujem ,aby to éro přistálo všude.BoŠ wrote:Míro, jaký máš křídla? Standart, double carbon, double carbon light, triple carbon extralight, máš carbon D-box? Double carbon je prý odolnější , hlavně při manipulaci a "horším zacházení", ale křídlo je o 60g těžší - 470g oproti 410g. Co je vhodnější na případně ne zcela perfektní trávu? Závodit nechci, na závodech letájí light nebo ultralight.
Nehledě na to že oni to éro mají na jednu sezónu, nám musí vydržet déle.
Dneska jsou daný inzeráty nových velice dobře vypadajících HOTLINERů za slušný peníze na Modelbazaru .Nevypadá to špatně -táhla vedená křídlem,uhlík kam se podíváš - trup, křídla .Tak se podívejte, kdo chce poznat co je to adrenalin.
Až na ty uhlíkové spojky křídel, pokud jsou plné tak jo ,nebo záleží na tlouštce stěny,jinak by se musely vyplnit, ale to není problém ,připadá mě ,že mají malý průřez .Já mám na Energicu 20x10 mm.Tady jsou stránky asi výrobce https://www.rcrcm.com/collections/motor-glider je to asi Taiwan video výroby https://www.rcrcm.com/pages/about-us. mají tam i ceny u jednotlivých modelu - možno porovnat s Modelbazarem. Nepočítal jsem to. Mít zbytečný peníze tak bych nějakýho dvou metrovýho koupil .
Pro Boše.
Převodovky mažu tímto ,mají to na Pražákové v Brně - https://www.oleje.cz/p/isoflex-nbu-15-50-g--15762 to nejlepší co je na trhu ,za ty prachy
Převodovky mažu tímto ,mají to na Pražákové v Brně - https://www.oleje.cz/p/isoflex-nbu-15-50-g--15762 to nejlepší co je na trhu ,za ty prachy
Pro Míru, to by mohl být u tebe nástupce po Speedfiru

Má to skoro 3 metry, to se nevejde pomalu ani do auta.modrus wrote:Pro Míru, to by mohl být u tebe nástupce po Speedfiru![]()
Tohle éro znám už pár let a ta cena je taky zajímavá 2700 dolarů.Jako nástupce mám Energic od Speedpulse , ten má 2,5 m rozpětí.Na 8S bude a asi tak 180 Ampér proudík.modrus wrote:Pro Míru, to by mohl být u tebe nástupce po Speedfiru![]()
Takhle by měl létat