Stavba Supertrina - konštruktér J.Špatný
Re: Stavba Supertrina - konštruktér J.Špatný
Nikdy v životě jsem neviděl panoptikum . Ale teď ....
. Seš po čertech šikovnej Pavlíku .
Spoustu věcí jsem na tom dost sčuňčačil -tlusté dráti, servítka, některé huhlíky...
Snad to nějak poletí.
Snad to nějak poletí.
To poletí. Včera jsem udělal experimet na téma jak z docela zdravýho člověka udělat člověka s mentální kapacitou lehce kladná nula co nereaguje už ani na světlo. Jel jsem sám do haly, a jen točil baterky. Něco přes 70 minut ve vzduchu bez pauzy se ukázalo jako krutě neproduktivní trénink
a teda neuvěřitelná dřina na soustředění. Nedoporučuju 
Kocour je v troubě - s Accu 65g
Páku éleronů jsem nakonec vyžužlal dle dispozic J.Š a center of gravity (gravidity ?) je one centimítr za pantem éleronu.
A vyrobil jsem i jakokola, aby se dalo na výstavišti a v malé hale na von Kounitz.
Páku éleronů jsem nakonec vyžužlal dle dispozic J.Š a center of gravity (gravidity ?) je one centimítr za pantem éleronu.
A vyrobil jsem i jakokola, aby se dalo na výstavišti a v malé hale na von Kounitz.
Dneska jsem byl zase rád, že nemám levný protiběžky z plzně. Na chvilku jsem si odskočil do haly a asi už potřetí jsem v přemetu (nožákovej s půlvýkrutem nahoře, takže v tom nejblbějším místě pod stropem jsou křídla vodorovně - ufff) drbnul vrtulema. Ty třecí převody prostě mají určitý výhody, jako že třeba proklouznou když je uživatel trochu blbec.
Jinak vrtule jsou netknutý, letadlo taky.
Jinak vrtule jsou netknutý, letadlo taky.
Máš halt kliku 
Tak jsem si včera zopakoval abecedu neslušných výrazů - kombinace Graupnera, mojí sklerozy a nového modelu a zapomenutého nastavování letových fází (dělal jsem to na heli asi jen 100x) ....
Naštěstí pomohla Pepého podpora
Děkujííííí
Ještě doladím motorovou křivku - až si lépe sednou gumičky, výkon omezen asi na 66 procent a nastavena velmi plochá S křivka.
Lehce jsem vyosil motor doleva(1Z) a nahoru(1/2Z). Zatím jsem nechal přednastavená expa i max výchylky, obojí budu postupně zmenšovat a upravovat podle obratů. nastavím asi 2 letové fáze.
Naštěstí pomohla Pepého podpora
Ještě doladím motorovou křivku - až si lépe sednou gumičky, výkon omezen asi na 66 procent a nastavena velmi plochá S křivka.
Lehce jsem vyosil motor doleva(1Z) a nahoru(1/2Z). Zatím jsem nechal přednastavená expa i max výchylky, obojí budu postupně zmenšovat a upravovat podle obratů. nastavím asi 2 letové fáze.
Já včera po mnoha a mnoha startech přidával trochu na křidýlkách. Ty dvě čtvrtky ve čtverci se jinak dost blbě stíhají.
A pořád mám nutkání zkusit větší vrtule a menší brzdy
s 16" by současný pohon fungoval hezky na 1s, hmm, hmm... stejně to po sezoně budu muset zkusit, tak abych si pak neříkal že jsem to měl zkusit dřív (jako vloni na konci sezóny s 13")...
A pořád mám nutkání zkusit větší vrtule a menší brzdy
Děkuji za obrázky
Já zatím vyrábím vánoční modely.....
Já zatím vyrábím vánoční modely.....