Edit: Takže diskutovat spíše na RCmanii, sem udělat vždycky nějaké shrnutí.
Jak lepit
HonzaS:
Pokud to bylo (i?) na mě, tak doporučuju UHU Por (jako na halovky) a vteřiňák s aktivátorem, spíš nějaký řidší. Křídla k trupu přilep pořádnou vrstvou UHU, uhlíky do křídla a trupu řídkým vteřiňákem, nech vsáknout, po chvíli aktivátor. Vrchní a spodní polovinu trupu na trup vteřiňákem a pak přestříknout aktivátorem (ne vteřiňák na jednu stranu a aktivátor na druhou!!! to bys nestihl
Já to dělám tak, že zamáčknu kulatinu (jsou tam kulatiny? nebo pásky? už nevím...) do epp, a pak jí z venku zaleju přiměřeným množstvím lepidla. Tak akorát, aby se vsakovalo. Kdybys kulatinu nebo pásek namazal a snažil se ho vmáčknout, tak se ti to 100% nepovede. Občas je dobrým pomocníkem jehla na inzulin, 25x0,5mm tuším. Stojí jich balík asi 50kč? Takže měním. Když zatuhne, občas jde plamenem zapalovače zas propálit. Ale bacha na oči, ty výpary jsou megadrsný.
PavelD:
Všechny velké plochy z jakéhokoliv depronu, Epp, elaporu atd. lepím hUHUporem.
Pokuď jsem si jistý rychlým přesným ustavením, nanáším na obě lepené plochy a nechám zavadnout. Pokud potřebuji s plochami po sobě "šoupat" nanesu silnější vrstvu enem na jednu plochu a ihned připlácnu a "usazuji" druhou.
Huhlíkové a laminátové pásnice, tyčky a trubičky lepím stejně jako HonzaS.
HonzaS:
Pavle s tím UHU bacha. Američani byli chytřejší než my (jak jinak) slepili 1,2m EPP G1 nějakým Bleble lepidlem (podobný uhu) a pak se rozčilovali, že se jim kroutí trup. Ty pružný spoje občas JSOU na škodu, proto trup doporučuju spíš CA. Jak to teď vlastně je? mají 1,2m ty 45° šikmé protikroutivé pásky epp na trupu?
Tak ty lepím uhuporem, protože vteřiňákem to prostě nejde. A lepím je na mokro (nečekám až zavadne) abych si je mohl hezky srovnat.