Motor pro Inferno RCF

Motory, vrtule, serva ...
Marcel

Motor pro Inferno RCF

Post by Marcel »

Ahoj všem, prosím o radu. Jaký motor do Inferna. Čím víc čtu, tím větší hokej v tom mám a začínám mět pocit, že nevím už čí su.
V Edge mám Tmotor AT2204, do Inferna doporučuje RCF stejný motor, ale někde se píše, že KV 2200 je moc. Z toho co čtu mám pocit, že Turnigy 2204 za pár kaček bude stačit, pak mě zase vychází jako ideální volba nějaký Dualsky. T Motor se mi zdá zase zbytečně drahý.Už mám Clika a Edge, používám GWS 8x4 a pokud by bylo možné, zůstal bych u tohoto rozměru.

Děkuji za případné rady.
Marcel

standapass

Re: Motor pro Inferno RCF

Post by standapass »

Zdravím nového člena ;) . Na radu si ale musíš počkat :oops: . Já nejsem ten pravý :zoufaly: . S

Marcel

Post by Marcel »

JJ, počkám. :)

Pavel

Post by Pavel »

Zdravím Marceli :D
Optej se přímo HonzyS - ten myslím Inferno létal a zřejmě se podílel na vývoji :plane:

HonzaS

Post by HonzaS »

Ahoj, nelítal, to je Votavíkovo projekt. Inferno je jedno z letadel který jsem nikdy nestihl, v době kdy vyšlo tak jsem měl rozjetý vývoj Edge 540 V3. Ale asi bude hlavně záležet co se od toho očekává. Má to být hodně namotorovaný na air race? Nebo spíš lehčí, pomalejší, hodný letadlo? Jaký by do toho Marcel nejraději dal baterky (jestli něco už máš doma a chceš to použít?)?

Marcel

Post by Marcel »

Ahoj, používám 2S, 250 a 350. Vrtule zatím plast, GWS 8x4,8x4,3.Lehké to stavět nebudu, lítám teprve rok, v hale 2 měsíce a dost s tím peru. Lepidlem a uhlíkem k dodatečným výstuhám šetřit nebudu. Na pomalejší poletování mám Clika, ale i když mě to ještě moc nejde, radši beru Edge 540 V3. V Enge mám doporučenou výbavu od RCF ale příjde mě to zbytečně drahé a proto toto vlákno. Prvně jsem si říkal, že tam strčím Turnigy 2204, teď koukám na Dualsky ale nevím který. Motor za 500-600 stovek by mě asi stačit mohl, ale nebráním se ani Turnigy za 350 a pod. Serva dám HD-DS65HB a regl mám 10A z HK. Každopádně děkuji všem za vaše reakce. Mějte se fajn. Marcel

Pavel

Post by Pavel »

Inferno má snad i malý Tomáš - synek od HonzyC
Ten Turnígy 2204 je loterie - ložiska. Pokud budeš mít štěstí, budeš spokojen. Pokud nee, budeš logiska měnit.

HonzaS

Post by HonzaS »

Já dost váhám co s tebou. Já používám Dualsky XM2812CA 27, ale u Hořejšího ho už nemůžu najít, a do edge byl tak na hraně. Nebyla to výkonově žádná sláva (prostě 1800KV). Inferno ani nevím jak ve skutečnosti váhově vychází, jestli taky těch 150g? Pak by na klidnější lítání asi ten dualskáč stačil. 2204 turnigy má KV ještě nižší, tam se bojím že už to bude spíš za hranou, než na hraně. Ale právě z důvodů ložisek jsem žádný neměl už 6 let, tak nemám úplně odhad.

Hmm, koukám na rcalbum, nějaký Honza C tam má inferno s 2204 14T turnigy a váží mu to 152g. Takže turnigy i dualskáč asi budou v pohodě.

Marcel

Post by Marcel »

Zdarec, tak váha bude určitě pres 150. Ten Dualsky 2812 je teď přejmenovaný na : ECO 2203C-1780 a je č1 ve výběru.
Jěště mě kámoš navrhoval tento z HK, KV2200 a váha 14g, ale asi to bude slabouš, mrkněte prosím na odkaz :

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
nebo
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Zatím čau a opět díky za rady

HonzaS

Post by HonzaS »

to spíš ten tgy 2204 14T.

Post Reply