Na nových je i napsáno EDGE SE.
Rozdíl je v mírně upraveném profilu a poloze těžiště podélně i příčně.
Peťo, ten problém nebudou listy samy o sobě. Jestli to spravilo jen zvednutí otáček, bude to tuhost hlavy v souhře s listy. Kdybys upravil tlumení, chodily by ti nejspíš i na ty nižší otáčky. U Goblina je to to samé a dokonce prvních 20-30 letů musí letět nad 2000rpm než si tlumení sedne, jinak je to jak letící epileptický záchvat.
Krásný přirovnání . Něco na tom bude. Sranda ale je, že při prvním letu na Rapidy jsem motal snad jen 1500 ot. a vrťas si jen předl. Až našetřím pár kopějek prikupím starý Edge. Jinak lítání na 2000 ot. je velice příjemný a i na těchto otáčkách dovede být SE pěkně mrštný . Začíná se mi to líbit.
prtka wrote: Krásný přirovnání . Něco na tom bude. Sranda ale je, že při prvním letu na Rapidy jsem motal snad jen 1500 ot. a vrťas si jen předl. Až našetřím pár kopějek prikupím starý Edge. Jinak lítání na 2000 ot. je velice příjemný a i na těchto otáčkách dovede být SE pěkně mrštný . Začíná se mi to líbit.
Jo, Rapidy jsou hodně jiná konstrukce - o hodně tužší, širší, úplně jiný profil a distribuce hmoty. Mě třeba nedělaly binec na Goblinovi kolem 2000. Níž se to klepalo a výš to nešlo na V-Baru odladit. Jenže na 2000 si s tím člověk nezalítal, protože to nešlo do obratů. Tak jsem s tou sadou potrestal Lukáše Vacka a koupil Edge SE Chce to zkoušet, listy jsou dost indivindy záležitost...