Zdarec. Dovolte prosím další začátečnickou otázku. Proč u těchto dvou motorů, s téměř stejným kv, doporučuje výrobce pro slabší verzi ECO 2203C kv1780, vrtuli 8x4 a pro silnější motor ECO 2204C kv1800, vrtuli 6x3-7x3 ? Papat budou z 2S.
Používám GWS 8x4 a 8x4,3, nerad bych šel do dalšího rozměru.
Díky předem
Marcel
Dualsky ECO 2203C -2204C a vrtule
Re: Dualsky ECO 2203C -2204C a vrtule
Ahoj,
ono tam je víc věcí než jen KV, ale v tomhle případě je to podle mě nějaká chyba. Což by u dualsky nebylo poprvý. Zkus to (ze začátku opatrně) s vrtulí kterou chceš používat, když se motor nebude nijak zásadně přehřívat tak je to ok a lítej s tím dál.
ono tam je víc věcí než jen KV, ale v tomhle případě je to podle mě nějaká chyba. Což by u dualsky nebylo poprvý. Zkus to (ze začátku opatrně) s vrtulí kterou chceš používat, když se motor nebude nijak zásadně přehřívat tak je to ok a lítej s tím dál.
Mě to taky přišlo jako nelogické, proto toto vlákno. Přehřívat- když na něm udržím prsty, tak je to ok ? Nebo radši koupit infra teploměr a měřit teplotu?
Z dlouhodobého modelářského hlediska se ti ten infra teploměr stejně bude hodit, tak možná nějaký levnější kup rovnou. Na vinutí ruku udržet nemusíš, to je v pohodě třeba do nějakých 90°C, na větších motorech nemusíš udržet ruku ani na plášti. Rozhodně by neměl smrdět.
Ale nemyslím že tohle bude ten případ,
Případně ještě můžeš napsat Hořejšímu, mají docela v ruce ten jejich počítací prográmek a nějakou kombinaci vrtule/baterky ti dokážou spočítat.
H.
H.